Over Els

Els werkt als illustrator en webdesigner, en ze geeft stop motion lessen aan kids (basisonderwijs). Els woont op IJburg, Amsterdam met man en 2 kids.

kindertekening els hiddinkOp de lagere school, een dorpsschooltje met 9 kinderen in de klas, was er op vrijdagmiddag tekenen, en je kreeg altijd een cijfer voor je tekening. Er was al competitie; Els’ vriendinnetje Ita kon ook prachtig tekenen, dus er moest een hoger cijfer gehaald worden dan die van haar..
Verder tekende Els in die tijd graag bloemetjes, die ze uit de tuin haalde, en insectjes, die zonder genade werden doodgemept.

Na Mavo, Havo en een jaartje Schildersschool in Zwolle, ging Els naar de kunstacademie in Enschede, AKI. Dat was wennen; al die vrijheid, hippie-achtig, blote-voeten-volk, honden die rondrenden. Het duurde even voor ze er haar draai had gevonden.
Els koos voor de afdeling grafisch ontwerpen.

kist kist2 dierenkistjeHaar eindexamen was een mix van grafisch ontwerp en illustraties; ze maakte een overlevingskist, vol Nuttige Zaken om elders in het heelal opnieuw te kunnen beginnen. Els had er een verhaal bijgeschreven dat gelezen diende te worden voordat je de kist zag (zodat de context duidelijker was). De kist was gevuld met zaden, dieren, een muziekje, herinneringen aan de aarde, een luchtballon, een kompas en een Goed Hart.

De kist was te zien bij Paul Haenen als Margreet Dolman, onder de noemer Schoonheid!

Na een aantal jaren als webdesigner (agency.com, webfabriek en Trezorix) te hebben gewerkt, werkt Els nu al jaren als zelfstandige; ook nog wel als webdesigner, maar vooral als illustrator.
Ze tekent het liefst alles met de hand, op papier, nog even zonder software. Het is makkelijker mijmeren boven het papier dan al starend naar een beeldscherm.  Na het tekenen digitaliseren en dan wel naar Photoshop, haar grote vrind, voor kleur en afwerking. Zo behoudt ze de rafelrandjes van stift of potlood.

Els’ stijl is vrolijk, kleurrijk, en vaak met een grapje hier en daar, maar kan ook raken, en lief en ontroerend zijn.
Els voelt goed aan wat klanten willen, denkt met ze mee en zal altijd alle moeite doen om te zorgen dat ze happy zijn met het eindproduct (lees hier enkele reviews van klanten van Dadada.nl).
De onderwerpen hebben vaak te maken met kids, educatie en/of natuur.
Download hier haar cv, of neem contact op met Els: els@dadada.nl